Wij bieden activiteiten

Image Description
Image Description
Bij Zorgstal Balans bieden wij activiteiten aan die gericht zijn op de mogelijkheden van de deelnemers. Iedere deelnemer kan de activiteiten op zijn eigen tempo uitvoeren en wordt hierbij op een passende manier ondersteund.

Paarden

Bij Zorgstal Balans nemen paarden een belangrijke rol in tijdens de activiteiten. Met de paarden zijn allerlei leuke activiteiten te bedenken die zowel buiten als in de stal uitgevoerd kunnen worden. In onze rijbak rijden wij bijvoorbeeld niet alleen op de paarden, maar doen wij ook aan grondwerk, longeren, vrijspringen, voltige, etc. Als het erg koud of regenachtig is, gaan we naar de stallen. We ´pimpen´ dan bijvoorbeeld de paarden met vlechten in hun staart en manen en kleurtjes in de vacht. Soms maken we ook een wandeling met een van de paarden en af en toe gaan we op buitenrit. In de zomer wassen we de paarden ook regelmatig. Tijdens de activiteiten met de paarden is er de meeste ruimte voor de deelnemers om aan hun individuele doelen te werken.

Bezig zijn in het groen

Sinds de verhuizing van Zorgstal Balans naar de nieuwe locatie, richten we ons naast de activiteiten met de paarden ook steeds meer op (bezig) zijn in het groen. Dit doen we door bezig te zijn met (moes)tuinieren en groenonderhoud, variërend van lichte tot wat zwaardere fysieke inspanning, of door te wandelen door het naastgelegen bos. De inspanning in het groen heeft tot doel dat deelnemers juist ontspannen en het bevordert de mentale gezondheid. We hebben verschillende ideeën om de activiteiten in het groen nog verder uit te breiden. Deze ideeën hopen we gedurende de komende jaren samen met onze deelnemers in de praktijk te kunnen brengen.

Doelen

Bij Zorgstal Balans bieden wij verschillende activiteiten aan. Al onze activiteiten hebben als doel om de deelnemers te helpen ontspannen en hen de mogelijkheid te bieden om aan hun individuele doelen te werken. Voorbeelden van individuele doelen kunnen zijn: verbeteren van het zelfvertrouwen, leren om grenzen aan te geven, leren omgaan met emoties en het aangaan van sociale contacten.

Dagplanning

Het bieden van structuur en duidelijkheid tijdens de activiteiten is een belangrijke taak van onze begeleiders. Aan het begin van de dag plannen we de activiteiten voor die dag in, de deelnemers mogen hierover meebeslissen. We proberen met onze activiteiten altijd aan te sluiten bij de interesses van onze deelnemers. Want wie ergens écht enthousiast over is, kan boven zichzelf uitstijgen.

Dierverzorging

Een belangrijk onderdeel van de dag bij Zorgstal Balans is het verzorgen van de dieren. Alle dieren hebben dagelijks voer, water en een schoon hok of schone stal nodig. Ook het erf, de stallen en het tuig van de paarden hebben aandacht nodig. Wij zorgen er samen voor dat alles netjes blijft. Hierdoor werken wij met de deelnemers onder andere aan orde en structuur, taakgericht werken en verantwoordelijkheidsgevoel. Dit doen we op een speelse en educatieve manier. Dit betekent dat we uitleggen waarom dit soort taken belangrijk zijn en er een feestje van maken door tussendoor lekker met de dieren te knuffelen en te spelen.

Activiteiten zonder dieren

Bij Zorgstal Balans ligt de focus op de activiteiten met de dieren en het (bezig) zijn in het groen. Daarnaast worden er echter ook andere activiteiten gedaan, bijvoorbeeld knutselen, een spelletje spelen of een taart bakken. Bovendien hebben de deelnemers elke dag even de tijd om iets voor zichzelf te doen. Daarnaast lunchen we samen en betrekken we de deelnemers bij het doen van de boodschappen.