Maak kennis met

In 2016 is Zorgstal Balans in Beerzerveld opgericht door Jenneke ter Burg. Voordat de zorgstal opgericht werd, had Jenneke een kleinschalige manege op dezelfde locatie. Hier werd lesgegeven aan jonge ruitertjes, maar ook al therapeutisch paardgereden. Naar aanleiding van vragen uit de omgeving is er in 2016 gestart met dagbesteding, en zo is Zorgstal Balans ontstaan. Inmiddels wordt er ook individuele begeleiding en ambulante begeleiding aangeboden. Hierin is het vraaggericht werken, waardoor de zorgstal ontstaan is, nog steeds de basis.

Klik hier voor onze fotogalerij

Missie

Onze missie laat zien waar we voor staan. Hier kunnen we kort over zijn: Wie ergens écht enthousiast over is, kan boven zichzelf uitstijgen.

Visie

Onze visie laat zien waar we voor gaan. Onze droom is dat iedereen zichzelf kan zijn, met zijn eigen talenten en uitdagingen. Bij Zorgstal Balans geven we aandacht aan de talenten van deelnemers, zodat zij deze in leren te zetten om uitdagingen in het leven aan te gaan. Wij ondersteunen de deelnemers bij het ontdekken en ontwikkelen van hun talenten. Dit doen we door aan te sluiten bij de interesses van de deelnemers en hen uit te dagen om nieuwe ervaringen op te doen. Dit helpt de deelnemers om te kunnen ontspannen en van daaruit op een positieve manier hun eigen leerproces aan te kunnen gaan. Het gezegde luidt niet voor niets: ¨Alles wat je aandacht geeft groeit!¨

Ons Team

Om onze droom te kunnen verwezenlijken werken wij in een team van 7 personen. Allen met hun eigen talenten en expertise om zo goed mogelijk bij de deelnemers en hun behoeften aan te kunnen sluiten.

Image Description

Naam: Jenneke ter Burg

Functie: Directeur

Expertise: Ondernemerschap, dierverzorging inclusief EHBO, instructeur paardrijden, instructeur paardrijden gehandicapten, persoonlijkheidsleer en gedragsstoornissen, BHV (jaarlijkse herhaling), contactgericht spelen en leren.

Wordt enthousiast van: Alles wat we de afgelopen jaren hebben kunnen opbouwen. Zowel in kwaliteit als in deskundigheid en de plek waar de begeleiding plaatsvindt. Dit delen met andere mensen is belangrijk voor mij. Alle taken achter de schermen, bijvoorbeeld m.b.t. financiën, wetten & regels en vergunningen zijn leuk om te doen. In de individuele begeleiding kan ik met name mijn passie, enthousiasme en liefde kwijt.

Image Description

Naam: Amanda Aalderink

Functie: Zorgcoördinator

Expertise: Ervaring in de GGZ, SKJ-registratie, meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling, coachen, zaken objectief vanuit verschillende invalshoeken kunnen bekijken.

Wordt enthousiast van: Het effect dat paarden en andere dieren hebben op deelnemers. Het (blijven) verbeteren van de kwaliteit van zorg vind ik belangrijk. Ik zoek hierin graag de samenwerking op met deelnemers, naastbetrokkenen en collega´s. De ruimte en kansen om bij de Zorgstal te kunnen zoeken naar mogelijkheden die bij de deelnemers aansluiten, motiveren mij.

Image Description

Naam: Romy Overweg

Functie: Begeleider

Expertise: Kennis van paardenhouderij, kennis van verschillende doelgroepen op een zorgboerderij, ervaring met het bieden van pleegzorg, veel kennis en ervaring m.b.t. paarden. Bezig met de opleiding psychomotorische therapie en bewegingsagogie.

Wordt enthousiast van: Buiten zijn, de paarden en mensen in beweging brengen. Deelnemers in het bewegen helpen door ze handvatten te geven om beter in de maatschappij te functioneren.

Image Description

Naam: Esmee Hutten

Functie: Begeleider

Expertise: Door mijn werk als psycholoog binnen het onderwijs heb ik ervaring met kinderen en jongeren die net wat extra’s nodig hebben. Daarnaast ben ik opgegroeid op een boerderij, heb ik al jaren een eigen moestuin en zorg ik graag voor de mensen en dieren om mij heen.

Wordt enthousiast van: Ik word er enthousiast van als ik zie dat iemand zich helemaal op zijn/haar gemak voelt en geniet van de activiteit die hij/zij doet.

Image Description

Naam: Marjolijn Snoeijink

Functie: Begeleider in opleiding (BBL)

Expertise: Ervaring als verpleegkundige en paraveterinair.

Wordt enthousiast van: De deelnemers, collega´s en natuur op de Zorgstal. Mijn enthousiasme over kunnen brengen op deelnemers en hen laten stralen, ontspannen en dingen bijleren. Thuis geniet ik van onze Friese Stabij Doeke en de vogels. Ik vind het heerlijk om wandelingen te maken, om in de tuin bezig te zijn, om creatief bezig te zijn en om lekkere dingen te koken of bakken.

Image Description

Naam: Dian Kisteman

Functie: Begeleider

Expertise: Ervaring als gespecialiseerd pedagogisch medewerker en ervaring met paarden.

Wordt enthousiast van: Creatief bezig zijn, denk aan knutselen en tekenen. Veel tijd doorbrengen buiten en in de natuur. Ik ben veel te vinden in mijn moestuin en bij mijn paarden en andere dieren. Als ontspanning doe ik aan yoga. Ik probeer deelnemers een rustige en veilige omgeving te bieden waarin zij zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Image Description

Naam: Monique Edelijn

Functie: Begeleider

Expertise: Prikkelverwerking en hooggevoeligheid. Ik ben momenteel bezig om een cursus te volgen tot HSP coach.

Wordt enthousiast van: Mijn kinderen en mijn (huis)dieren. Dat zijn er nogal veel, namelijk: 1 hond, 1 kat, 7 wandelende takken en een pony. Verder ben ik graag buiten, omdat er buiten letterlijk meer ruimte is. Het werken met paarden en/of de andere dieren en samen tot de conclusie komen dat het toch maar weer gelukt is, is voor mij elke dag een streven.